Tuesday, March 24

Basis Peak, ceas cu tehnologie Intel pentru sportivi

Basis Peak este pe piata de ceva vreme, astazi insa a fost lansat anuntat oficial pe piata locala. Pentru orice face sport, mai mult decat ocazional, un ceas inteligent este de mare ajutor. Important este sa fie rezistent la socuri si transpiratie si sa fie relativ simplu. Eu folosesc in mod curent un Suunto, destul de bogat ca functionalitati, insa ma dispera meniul prea complex, conectarea dificila la PC, centura separata pentru monitorizare cardiaca etc. De ceva vreme ma tot gandesc la un model mai usor de utilizat.

Basis Peak este relativ simplu, are 5 senzori pentru a monitoriza ritmul cardiac, pașii, arderile calorice și activitatea din timpul somnului. Rezista pana la 50 de metri adancime si este imun la transpirație. 
Interesanta este tehnologia BodyIQ prin care ceasul detecteaza automat tipul de activitate: mers, alergat, ciclism, somn. La Endomondo, spre exemplu, este enervanta setarea manuala a activitatii sportive pentru ca alternez ski cu bicla (sau MTB cu Cycling) si de cele mai multe ori, imi dau seama prea tarziu.  Carcasa este din aluminiu cu Gorilla Glass, iar bateria tine oficial cca 4 zile. Este compatibil cu iOS si Android, putând arăta pe ecran alertele sau mesajele primite pe smartphone. Pret: 200 USD, nu stiu costul pe piata locala.