Tuesday, July 22

30% reducere pentru licentele SAP Business One

Prospectii de SAP Business One care lucrează cu System Innovation Romania pot cumpara de astazi licentele cu 30% mai ieftin. Reducerea a fost posibila printr-un parteneriat multiplu existent intre System Innovations si T-Systems Ungaria, parte a Deutsche Telekom. La randul sau, T-Systems Ungaria are un parteneriat strategic cu SAP care acopera intreaga regiune Europa Centrala si de Est. Prin acest parteneriat, T-Systems Ungaria actioneaza ca un hub regional pentru furnizorii de SAP Business One, ceea ce implica unele contracte de volum si evident reduceri de costuri.

Oficialii System Innovation spun că licentele reprezinta un cost relevant in cadrul unui proiect ERP, iar reducerea de 30% face SAP Business One sa aiba un „raport cost/functionalitati imbatabil”, indicator important pentru managerii locali care nu vor musai solutii ieftine ci unele corecte. Compania mai spune si ca reducerea este binevenita in contextul preturilor agresive practicate de unii jucatori locali (din cate stiu, sunt cateva companii locale precum T..., P..., S.... care dau in preturi rau de tot, atat la nivel de licente cat si de servicii, ceea ce face atractive ofertele dar pericliteaza major calitatea proiectelor.

Nu am informatii statistice insa din costul unui proiect, licentele trec de 25% iar reducerile sunt practicate cu precadere la nivel de licente, poate si pentru ca furnizorii considera ca vor recupera la serviciile de implementare si mentenanta. Restul costului il reprezinta componenta de servicii (analiza, configurare, parametrizare etc) precum si hardware-ul necesar (server, storage, licente).  Dincolo de realitatea ca „valoarea ”unui  ERP este un indicator abstract, concluzia ar fi ca prospectii de SAP Business One pot derula de astazi proiecte mai ieftine.