Wednesday, July 23

Softlayer incepe sa produca venituri pentru IBM

Cele 2 miliarde USD platite de IBM pentru Softlayer (am scris despre subiect aici: Doua vorbe despre importanta combinatiei IBM-Softlayer) insa sa genereze venituri. Dupa ce a anuntat dezvoltarea unei retele globale de centre de date si impachetarea mult mai complexă a serviciilor de cloud, directie bazata intr-o mare masura pe achizitia Softlayer, IBM a anuntat ieri ca un numar foarte mare de clienti enterprise au adoptat un model de cloud hibrid. Printre acesti clienti, in general companii foarte mari, se afla: Macy’s, Whirpool, Daimler, Sicoss Group etc.

Comunicatul mai spune ca jumatate dintre cei mai importanti clienti pe servicii ai IBM au adoptat deja  cloud intr-un scenariu hibrid si ca peste 1000 de parteneri IBM vor furniza astfel de servicii. Nu am informatii despre Romania, din acest punct de vedere. Oricum, ar cam trebui sa definim ce inseamna hibrid, adica daca vorbim doar despre companii care folosesc atat cloud public cat si privat sau un mediu care gestioneaza unitar resurse IT interne si externe.
Pe acelasi ton, Gartner zice ca aproape jumătate dintre companiile mari vor utiliza cloud hibrid panala finele lui 2017.