Friday, April 22

2 milioane de romani au ales Digi Mobil

RCS RDS isi creste cota de piata pe servicii mobile. Compania a anuntat ieri ca doua milioane de romani au optat pentru Digi Mobil, ceea ce reprezinta o cota de piata de 25% (cifra se raporteaza doar a persoane fizice). Cea mai atractiva oferta este Optim Nelimitat cu peste 1 milion de utilizatori.
Traficul total de date mobile dintr-o luna a ajuns la 2,8 milioane de Gbytes, in timp ce traficul lunar de  Internet si date fixe a ajuns la 204 milioane de Gbytes. Interesant este ca, traficul mediu al unui utilizator Digi Mobil este astfel de aproape 3 ori mai mare decat al unui utilizator mediu din piata.
Extinderea cotei de piata  este efectul combinatie dintre serviciile fixe si mobile si se datoreaza bazei largi de clienti a companiei pe segmentul TV-Internet-Voce fixa.

 „Secretul succesului înregistrat cu serviciul Digi Mobil se datorează pe de o parte, investitiilor in tehnologie pentru a oferi un serviciu de calitate, la un pret avantajos, pentru utilizatorii din Romania, iar, pe de alta parte, clientilor care au avut incredere in noi. Vom continua sa investim in dezvoltarea retelelor 3G si 4G pentru a le oferi clientilor nostri servicii de internet mobil la viteze superioare, astfel incat sa se poata bucura de pachetul generos de date mobile pe care Digi Mobil il are inclus la toate abonamentele din portofoliu.” declara Valentin Popoviciu, Vicepresedinte RCS & RDS.

In 2015, compania a avut o cifrea de afaceri de 520,3 milioane euro si o pierdere neta de cca 15 milioane euro, la peste 10.000 de angajati. Recet au aparut pe piata speculatii potrivit carora RDS_RCS ar pregati listarea la Bursa (Posibil BVB) pentru vanzarea a 25% din actiuni care ar permite iesirea din afacere a unor actionari minoritari. Compania nu a avut o pozitie oficiale pe acest subiect. O intrebare este daca Bursa de Valori Bucuresti are capacitatea derularii unui astfel de proiect, avand in vedere lichiditatile din piata locala.