Friday, March 11

De ce mi-as lua un telefon Asus?


Ieri, Asus a lansat oficial noua familie ZenFone (trei modele) si care ofera printre altele 3x zoom optic si cinci zile autonomie. Multa lume foloseste exclusiv telefonul pentru pozele de zi cu zi si prin urmare un zoom optic suna foarte atractiv. Cam tot atat avea si prima mea camera digitala „serioasa”, un Canon Powershot cumparata acum cca 13 ani, limitata ce e drept la doar 2 megapixeli.


ZenFone Zoom are butoane dedicate pentru declansator si inregistrare si  este cel mai subțire smartphone cu zoom optic 3x și cameră PixelMaster de 13 megapixeli, măsurând numai 5mm la margini. Sistemul optic cu 10 elemente a fost creat de Hoya. Sticla, lentilele sintetice și cele prismatice sunt configurate meticulos într-un aranjament cu două prisme, de tip periscop, pentru a maximiza cantitatea de lumină și pentru a captura fotografii la cea mai bună calitate posibilă. Stabilizatorul de lumină (OIS) asigură cadre clare de fiecare dată, chiar și atunci când zoom-ul optic este folosit la valoarea maximă. Acestea sunt surprinse la viteze de declanșare cu 4 stopuri sub cele oferite de camerele fără OIS.  Camera principală este asistată de un bliț Real Tone dual-LED ce creează o iluminare cât mai naturală, combinând perfect lumina galbenă cu cea albă. Focalizarea laser asigură un cadrul clar în numai 0,03 secunde, utilizatorul având posibilitatea să încadreze și să fotografieze rapid. ZenFone Zoom excelează și în fotografia macro, permițând apropierea la 5 centimetri de subiect, dezvăluind detalii incredibile. Utilizatorii experimentați pot folosi setările manuale pentru a regla viteza declanșatorului, valoarea expunerii, balansul de alb, sensibilitatea ISO și alte setări de nivel avansat. În pachetul este inclus și blițul miniatural ZenFlash.

La autonomie se remarca ASUS ZenFone Max care intr-un cadru subțire de până la 10.55mm ascunde o baterie litiu polimer de 5000mAh, ce înmagazinează energia necesară pentru mai multe zile de utilizare. Mai mult, telefonul se poate transforma într-o baterie portabilă, reîncărcând la nevoie alte dispozitive mobile. Zenfone Max poate funcționa până la 914 ore în regim de așteptare, adică nu mai puțin de 38 de zile. În regim de convorbire 3G, bateria de 5000mAh rezistă cu succes timp de 37.63 ore. ZenFone Max este dotat cu un procesor Qualcomm Snapdragon 410 și 2GB RAM, asigurând puterea necesară pentru aplicațiile zilnice. Pe lângă acesta, modemul LTE Cat4 atinge viteze de download de până la 150Mbit/s. Evident, are si o camera PixelMaster de 13MP cu diafragmă f/2.0, bliț LED și focalizare laser. Ecranul cu diagonala de 5.5 inci este acoperit cu sticlă de protecție Corning Gorilla Glass 4. 

Orientativ, prețurile sunt de 2499 lei pentru ZenFone Zoom si 949 lei  pentru ZenFone Max.