Wednesday, December 9

Fashiondays.ro anunta primul proiect local de SAP Business One Hana


Hana a fost raspunsul celor de la SAP la tehnologiile Exadata/Exalytics ale Oracle si este in esenta o platforma care integrează, într-un singur produs, aplicațiile tranzacționale și cele analitice pe o bază de date in-memory. Ca hardware, vine cu diverse configuratii: Dell, HP, Cisco etc.
Pentru segmentul SMB exista o versiune Hana dedicata suitei SAP Business One, produs pe care il folosesc acum si cei de la fashiondays.ro in urma proiectului cu System Innovation Romania si Coresystems, partener SAP din Elvetia.

De se are insa nevoie un retailer online de o solutie performanta de analiza a datelor? In principal pentru ca inregistreaza un numar urias de tranzactii din combinatia de clienti multi cu foarte mult produse: peste 150.000 de note contabile şi peste 500.000 de înregistrări pe conturi în fiecare lună. Ca sa procesezi toate aceste date in timp real si sa scoti la fel de repede unele rapoarte manageriale nu prea poti lucra pe o baza de date traditionala. 

Irina Oprea de la System Innovation spune si ca soluția îmbunătățește semnificativ viteza de lucru a aplicațiilor de planificare și gestiune resurse, producție, analiză financiară, vânzări, resurse umane etc si ca Hana este produsul fanion alcelor de la SAP. Si un ultim aspect interesant, pretul pentru hardware-ul aferent Hana este in scadere, ceea ce va face sa appliance-ul sa devina tot mai atractiv pentru companiile din targetul Business One.

Din cate stiu exista cateva proiecte de Hana si pe suita SAP Enterprise, insa nu au fost facute pana acum referinte publice.