Thursday, December 3

Avnet Academy a pregatit peste 350 de persoane in Romania

Avnet Academy a castigat in 2013, prin licitatie, dreptul de a presta servicii de training pentru produsele/solutiile IBM, devening unele dintre putinele centre globale autorizate in acest sens. Alaturi de IBM, compania ofera si training pe tehnologii de la VMware, EMC si VEEAM, in total peste 1500 de cursuri. Trainerii sunt in general romani (15 la numar), cu experienta reala de lucru in proiecte, dar si straini daca este nevoie. Pentru primele 10 luni ale anului 2015, pe piata locala cererea pentru astfel de cursuri a fost cu 53% mai mare, afirma un comunicat de presa al Avnet Academy Romania, numarul cursantilor ajungand la 350. Avand in vedere ca un curs de acest gen costa 1.500-2000 EUR (pret de lista pentru un pachet de 4-5 zile) reiese ca Avnet face, in Romania, cel putin jumatate de milion de EUR din aceasta linie de business.

70% dintre cursanti urmaresc imbunatatirea modului de exploatare a infrastructurii IT, iar 20% ajung la cursuri in urma unui plan general de crestere a competentei, existent in companiile unde activeaza. Doar 10% sunt persoane fizice, care fac aceste investitii in nume propriu si considera ca sunt de ajutor in cariera. In majoritatea cazurilor, frecventarea unor astfel de cursuri are ca finalitate si certificarea pe tehnologiile respective. In Romania, angajatii din IT pun mare pret pe certificarile profesionale.

 Reprezentantul Avnet Academy Romania, Catalin Anghel (profil LinkedIn aici) afirma caTrainingul in domeniul IT urmează în mod logic evolutia proiectelor derulate in piata, factori importanti de crestere fiind totodata interesul si capacitatea specialistilor romani de a lucra cu tehnologiile avansate. Cererea mare pe care o înregistram in mod curent este generată de proiectele de infrastructură derulate de companii si de nevoia ca echipele IT implicate să maximizeze utilizarea eficienta a acestor investitii. Suntem un Centru de Training autorizat ssi acoperim cerintele pentru furnizorii pe care ii avem in portofoliu: VMware, IBM, EMC, Veeam, in contextul exigentelor unei piete dinamice. In plus, avand centre proprii in peste 40 de tari din intreaga lume, putem acoperi si cerinte pentru tehnologii exotice pentru piata locala.”