Friday, August 21

Star Storage vrea extindere globala

Am colaborat cu StarStorage inca de prin 2001 (compania a fost infiintata in 2000 si aniverseaza anul acesta 15 ani de activitate) pe vremea cand Catalin Paunescu (CEO) gestiona personal relatia cu presa, aparitiile advertoriale etc. 

In timp, compania a crescut din toate punctele de vedere: echipa, competente, linii de produse, facilitati, imagine etc.  Diferentierea a avut la baza centru de scanare si digitizare (Conversie documente - denumirea oficiala) cu o capacitate zilnica de cca 1 milion documente si centrul de date, unul dintre cele mai moderne din Romania. (au pană si
dispenser pentru husele de folie care acopera incaltamintea si previn adunarea prafului in camera de date). Inclusiv gama de produse si servicii este foarte extinsa, de la document management (EMC Documentum) pana la GIS.

Astazi, Star Storage joaca in cu totul alta ligă, mai ales dupa infuzia de capital (5 milioane EUR) a celor de la Emerging Europe Accesion Fund (EEAF) prin intermediul Axxess Capital. Planurile de viitor au in vedere extinderea la nivel regional si dezvoltarea companiei prin export de produse si servicii.  Modele există si e bine ca tot mai multe companii locale isi inteleg valoare si competentele si gasesc sanse in abordarea altor piete. Unii o fac doar conjunctural, altii programatic, important este ca avem ambitie.