Monday, July 13

Sage actualizeaza solutia de trezorerie

Sage (Top 3 player in piata globala de ERP) a adus recent in Romania, noua versiune a solutiei de trezorerie Sage XRT Treasury (sau FRP Treasury in unele documentatii). Trebuie mentionat aici ca solutia de trezorerie nu este disponibila prin partenerul Deveho (asa cum am crezut initial) ci printr-un partener dedicat, despre care insa nu am foarte multe informatii, decat ca este la inceput.
Aplicatia exista pe piata de cativa ani, noutatile versiunii 4 sunt la nivel de mobilitate, integrare cu Excel si un tool dedicat de analiza/raportare. Un aspect foarte important este ca solutia Sage de trezorerie poate fi implementata si stand alone nu doar cu o alta solutie Sage. Practic pe baza unor conectori poate fi utilizata cu orice alta solutie ERP din piata. Insa, as miza in principal pe o integrare facila cu solutiile internationale (SAP, Oracle, Microsoft) si eventual unele locale mari (Charisma).

Ce face de fapt o solutie de trezorerie?

In esenta, gestioneaza relatia cu bancile si dematerializeaza operatiunile bancare: corelare plati si incasari, gestiune tranzactii interne, plasamente, finatari, acoperire risc valutar, reconciliere extrase de cont  etc. Face gestiune de cash-flow, inclusiv previziuni, urmareste nivelul dobanzilor si cotatiile raportate la clauzele contractuale etc. Sage Treasury are interfată pentru multiple formate si protocoale bancare (SEPA-XML, SWIFT, MTxx, DTA, AEB, BAI etc.) si respecta mai toate reglementarile europene din industria bancara.

Toate informatiile sunt accesibile si consumate pe tiparul de lucru al fiecarui angajat, atat pe desktop cat si pe tableta sau smartphone. Poate si utilizata inclusiv in regim Software ca Serviciu (SaaS), se integrează nativ cu suita Sage ERP X3. Versiunea 4 este disponibila si pe piata locala, dar nu stiu daca interfata este in limba romana.