Tuesday, July 21

Ce stie sa faca solutia de arhivare electronica de la Vodafone?

Cam toata lumea are nevoie de o solutie buna pentru arhivarea documentelor, atat in urma unor obligatii legale cat si a unor practici de business.
Pentru cerinte simple, oferta este relativ extinsa si contine atat solutii free cat si contra cost. Lansata ieri, Vodafone Smart Archive este un serviciu simplu de arhivare electronica, ce permite stocarea documentelor (scanate si digitizate in prealabil), catalogarea și gestionarea acestora. Serviciul are o limita de 10 GB in ceea ce priveste spatiul si permite lucru colaborativ pentru trei utilizatori. Nu exista o limita pentru numarul fisierelor importate. Se pot crea reguli in ceea ce priveste accesul la documente (drepturi de utilizatori) precum si alerte in ceea ce priveste termenul de pastrare. Costul standard este de 16 EUR.
Nu considerati imediat ca e scump si ca exista solutii gratuite gen Dropbox and stuff. Aveti in vedere ca nu este doar un serviciu de stocare online (adica back-up pentru fisiere), iar variantele free pe care le stie toata lumea nu stau prea bine la partea de colaborare, fiind asociate in general unui utilizator unic. Serviciul Vodafone face arhivare si este compatibil cu cerintele Legii 135/2007, Legea care a pus bazele arhivarii electronice in Romania. (vezi articol Market Watch din 2008 Lungul drum al hartiei catre arhiva electronica

Din pacate pe site-ul operatorului nu am gasit un trial pentru acest serviciu, era interesant de vazut cum functioneaza, ce metadate pot asocia documentelor etc. La fel de interesant ar fi fost daca exista si o aplicatie mobila dedicata care sa transforme telefonul intr-un veritabil scanner. Eu folosesc CamSanner spre exemplu, integrat cu un cont de Microsoft OneDrive unde am 25 GB spatiu de stocare.