Friday, July 24

Clujenii de la Compania de Informatica Aplicata se listeaza pe AERO

BVB a anuntat astazi ca 40 de noi companii se vor lista miercuri pe piata Aero, prin transfer de pe Rasdaq. Printre nume se afla si Compania de Informatica Aplicata cu sediul in Cluj-Napoca. Adevarul este ca la alte companii clujene (mai cu traditie si prezenta activa in industrie) ma asteptam, insa CIA are un background interesant. Compania a aparut in 1969 cu numele de Centrul Teritorial de Calcul Electronic Cluj-Napoca avind ca obiect de activitate analiza de sisteme,proiectarea de aplicatii,pregatirea cadrelor in informatica, coordonare si indrumare metodologica in teritoriu. După 90, s-a adaptat la economia de piata si s-a orientat catre echipamente IBM si apoi solutii de business.

In 2010, statul avea o participare de cca 70% insa in urma intrarii pe Rasdaq, actionariatul CIA s-a schimbat (in 2014) si arata astfel:  Assix Arhitecture SRL (detinuta oarecum tot de familia Paszkany),  Arpad Paszkany-tatăl și Anamaria Feher (in relatie cu Paszkany jr.) cu 276.538 de acțiuni reprezentând 93,73% din capitalul social.  Bilantul pe 2014 arata un profit de cca 392.000 lei la venituri totale de 4.265.000 lei cu 22 de angajati.

Site-ul CIA arata un portofoliu extins de produse si servicii, insa  nu are o imagine publica prea clara, lipsesc referintele etc. Din punct de vedere al comunicarii, compania este mai low profile, nu exista comunicate de presa si nici aparitii in media, iar blog-ul integrat pe site a ramas gol. Similar, pagina de FaceBook pare abandonata. De urmarit evolutia pe AERO, insa nu pare un jucator care sa genereze tractiune in piata. Clujul are cateva nume cu greutate: Transart, Arobs care ar putea atrage atentia investitorilor.