Sunday, October 5

Physical Web, un serviciu care va schimba lumea

Interesant proiectul Physical Web al Google (detalii aici) prin care un utilizator de smartphone ar putea sa interactioneze cu orice alt dispozitiv inteligent (practic orice obiect dotat cu un chip si conectat la Internet, de la un automat de cafea  la un autobuz) fara sa descarce o aplicatie dedicata acestuia, doar prin simpla apropiere.

Google considera ca numarul de dispozitive inteligente creste exponential si nu este realist ca fiecare dintre acestea sa aiba o aplicatie proprie/nativa pentru a comunica. Cu Physical Web, orice dispozitiv care permite interactiunea, va functiona in baza unui open standard prin care se extinde utilizarea unui „URL” la nivelul unui dispozitiv inteligent.
Asa cum pe web folosim un link pentru a accesa o informatie, in Physical Web prin simpla apropiere am putea accesa serviciile unui dispozitiv inteligent. Practiv, aceste dispozitive vor „emite un URL” pe care il vom putea recepta in trecere. Proiectul este intr-o etapa experimentala, diversi developeri fiind cooptati pentru testare si feedback. Poate deschide o noua epoca.