Monday, July 14

Rompetrol face upgrade la intrastructura IT dar ramane tot cu VCE

Daca nu stiati si in IT exista varianta de buy-back, foarte cunoscuta si apreciata pe piata auto. Rompetrol, care din martie se numeste KMG International, a facut un astfel de buy-back tehnologic pentru infrastructura VCE (vBlock 340, gama medie a familiei) cumparata in urma cu patru ani.
Nu trebuie sa intelegem de aici ca vBlock-rile (un fel de Mercedes high-end ca sa pastram comparatia cu industria auto) s-au invechit in doar patru ani ci ca planurile de dezvoltare ale Rompetrol faceau necesara o crestere masiva a puterii de calcul si a capacitatii de stocare. vBlock-ul este un dispozitiv care integreaza hardware si software intr-o solutie completa de infratructura:  server (Cisco + Intel) storage (EMC) retea (Cisco) virtualizare (VMware) si este potrivit pentru companiile mari si foarte mari. In 2010, pe  doua astfel de appliance-uri, Rompetrol a consolidat nu mai putin de 575 de servere si 11 sisteme de stocare. (vezi povestea aici)

Comunicatul de presa trimis astazi spune ca obiectivul proiectului de actualizare tehnologica a fost asigurarea capacitatii de calcul necesare cresterii volumului de date (IDC-ul ne sperie in fiecare cu tsunami-ul informational care ne asteapta) dar si derularea de noi proiecte (implementare Microsoft Exchange, Business Intelligence - probabil Business Objects daca au SAP in back-office, CRM etc) precum si pentru asigurarea politicii de continuitate operationala/disaster reconery a companiei. La acest punct, un rol deosebit il are Romtelecom care a gestionat proiectul si a pus la dispozitie redundanta necesara a locatiilor, alti parteneri implicati fiind Crescendo și AVNET.

Marcel Chiriac (CIO Rompetrol/KMG International) spune ca analiza costurilor a aratat ca pe termen lung a iesit mai bine schimbarea generatiei de vBlock-uri (trecerea la vBlock Systems 340) decat pastrarea și intretinerea celor deja existente. (cred ca erau din prima generatie).


Oferta vBlock acopera cerinte dintre cele mai diverse

VCE este o companie foarte interesanta, in principiu o asociere intre Cisco si EMC cu participarea VMware si Intel si care incet incet se impune ca furnizor de infrastructura high end in fata altor nume din industrie, cu doua, trei si patru litere. Vblock-urile sunt disponibile in mai multe configuratii si acopera cerinte dintre cele mai diverse, insa ramane un produs doar pentru enterprise.