Nu trebuie sa intelegem de aici ca vBlock-rile (un fel de Mercedes high-end ca sa pastram comparatia cu industria auto) s-au invechit in doar patru ani ci ca planurile de dezvoltare ale Rompetrol faceau necesara o crestere masiva a puterii de calcul si a capacitatii de stocare. vBlock-ul este un dispozitiv care integreaza hardware si software intr-o solutie completa de infratructura: server (Cisco + Intel) storage (EMC) retea (Cisco) virtualizare (VMware) si este potrivit pentru companiile mari si foarte mari. In 2010, pe doua astfel de appliance-uri, Rompetrol a consolidat nu mai putin de 575 de servere si 11 sisteme de stocare. (vezi povestea aici)
Comunicatul de presa trimis astazi spune ca obiectivul proiectului de actualizare tehnologica a fost asigurarea capacitatii de calcul necesare cresterii volumului de date (IDC-ul ne sperie in fiecare cu tsunami-ul informational care ne asteapta) dar si derularea de noi proiecte (implementare Microsoft Exchange, Business Intelligence - probabil Business Objects daca au SAP in back-office, CRM etc) precum si pentru asigurarea politicii de continuitate operationala/disaster reconery a companiei. La acest punct, un rol deosebit il are Romtelecom care a gestionat proiectul si a pus la dispozitie redundanta necesara a locatiilor, alti parteneri implicati fiind Crescendo și AVNET.
Marcel Chiriac (CIO Rompetrol/KMG International) spune ca analiza costurilor a aratat ca pe termen lung a iesit mai bine schimbarea generatiei de vBlock-uri (trecerea la vBlock Systems 340) decat pastrarea și intretinerea celor deja existente. (cred ca erau din prima generatie).
Oferta vBlock acopera cerinte dintre cele mai diverse |