Monday, June 2

SAP Romania ofera gratuit solutii de analiza si raportare pentru ONG-uri

ONG-urile din Romania pot accesa gratuit, prin Techsoup, solutii de analiza si raportare din portofoliul SAP. Este vorba despre Crystal Reports 2011, Crystal Dashboard Design 2011 și SAP Lumira ( vezi produse SAP pentru ONG-uri ). 

Programul nu este 100% gratuit, ONG-urile trebuie sa achite o taxa de procesare de cca 10% din valoare de piata a produsului solicitat. Costurile produselor amintite aterior sunt intre 300 si 2000 EUR. Cu aceste solutii, ONG-urile isi pot analiza si evalua mai bine activitatea si performantele pentru a lua decizii bazate pe informatii reale si nu pe „feeling”. Nu stiu nici cum nici de unde isi trag datele aceste solutii, daca este nevoie un simpu Excel (ca la Office Power BI, spre exemplu, care este unul dintre cele mai simple si deschise unelte de BI)sau daca este nevoie de o solutie operationala (program contabilitate, CRM, ERP etc).

Programul este deschis oricarui ONG si oferă nu doar produse SAP ci si de la Microsoft, BitDefender, Cisco, Symantec și Adobe. Complementar, prin Techsoup, ONG-urile au acces de cursuri și training online pana la resurse de comunicare si marketing.