Wednesday, January 29

Teradata „atenteaza” la clientii SAP

Teradata a lansat zilele trecut o aplicatie de Business Analitycs dedicata mediului SAP, chiar asa se numeste Teradata Business Analytics for SAP users. In esenta, solutia este un datawarehouse care permite integrarea datelor din aplicatii multiple (inclusiv non-SAP, inclusiv date nestructurate) si ulterior prin procese ETL (extract/transform/load) obtinerea de informatii si analze utile pentru management. Solutia ofera cca 1000 de functii analytice, 150 de dashboard-uri si rapoarte predefinite, pentru 17 categorii care acopera toate segmentele operationale si de business ale unei companii mari, de la financiar la HR. Solutia face parte din categoria „self-BI” adica la nivel de utilizare nu implica suport, interventie etc din partea IT-ului.

Evident, SAP are propriile solutii pe acest segment. Ar fi vorba de SAP Business Information Warehouse, solutii din gama Cognos sau chiar celebra SAP Hana.Teradata afirma insa ca solutiile proprii au un cost mult mai accesibil, iar expertiza companiei pe astfel de proiecte (BI peste solutii ERP SAP) este indiscutabila. Deasemenea, Teradata mai afirma ca vizeaza clienti SAP care in mod curent sunt nemultumiti de SAP BW, care vor sa adauge o componenta de big data si care nu isi permit o investitie in Hana.
Nu stiu daca solutia este disponibila si utilizatorilor SAP din Romania, deocamdata Teradata nu are o reprezentanta locala desi au circulat informatii despre o asemenea intentie si nici nu stiu de existenta unui partener. Teradata are insa proiecte in Romania (banci si telco), venite insa automat pe filiera de grup.