Thursday, February 6

Afla cum poti folosi gratuit Office 365, daca esti organizatie non-profit?

Microsoft are, de cativa ani, un program prin care oferă acces gratuit, organizatiilor non-profit, la diverse produse si servicii. Spre exemplu, in Romania, pentru perioada 2009-2013 valoarea licentelor donate a ajuns la cca 1.5 milioane USD, fiind acordate catre nu mai putin de 800 organizatii neguvernamentale.


Programul continua si in 2014, iar criteriile de eligibilitate pot fi gasite pe pagina Microsoft CSR. Pe scurt, se califica ONG-rile cu activitati din sfera:
- asistentei sociale
- conservarii patrimoniului cultural
- protejarii mediului
- apararii drepturilor omului
- societatii civile etc ....evident, statutul juridic trebuie sa fie recunoscut legal.
Exista doua moduri de licentiere, unul Gratuit (E1 pentru ONG) si unul Subventionat (E3 pentru ONG).
Cel gratuit include: Office Webapps, e-mail (Exchange Online), file-sharing (SharePoint Online) conferinta (Lync Online), integrare cu Active Directory + servicii de suport. Cel subventionat include tot ce ofera cel gratuit precum si versiunile desktop pentru Office, eDiscovery Center, Visio Service etc. Pentru acest pachet costul este de 4.5 USD/luna/user. In ambele cazuri, numarul de utilizatori este nelimitat.

Spre exemplu, proiectul  Youth@Cluj-Napoca 2015 prin care Cluj-ul candideaza pentru  capitala europeana a tineretului in 2015 este gestionat cu aplicatii (servicii pt ca vorbim de cloud) primite prin acest program de donatii al Microsoft. Programul Office 365 pentru ONG se deruleaza cu ajutorul TechSoup Romania.