Tuesday, December 6

SAP cumpara SuccesFactors si vrea o felie mai mare din Cloud

SAP sfideaza criza si cheltuie cca 3,4 miliarde USD pe achizitia SuccesFactors, o companie specializata in solutii de talent management livrate in regim ,,ca serviciu”. Scopul achiziției este integrarea acestor unelte in suita SAP de aplicații pe resurse umane, combinatie care va avea pe de o parte tehnologia si forta de vanzari a SAP iar de pe alta know-how-ul specific pe leadership și HCM (Human Capital Management) al celor de la SuccesFactors. In esenta, solutiile SuccesFactors permit planificarea carierei și a dezvoltarii angajatilor, managementul competentelor și evaluarea performantelor, dar si o gestiune eficienta a bonusurilor și recompenselor.
SuccesFactors nu este un brand chiar necunoscut pe piata locala, acum ceva vreme se afla in portofoliul activ al celor de la Romsym Data, insa imi este greu sa apreciez in cate proiecte au livrat o astfel de solutie.
Avand in vedere baza instalata uriasa a SAP, oportunitatile pentru noul produs vor fi pe masura. Interestul pentru solutii de „talent management” este foarte ridicat in ultima vreme. Recent, TotalSoft a anuntat integrarea in Charisma a unui modul similar, iar pe Marketwatch.ro am remarcat un numar mare de cautari pe cuvinte cheie asociate.