Tuesday, December 6

Noutati la HP Discover 2011

Saptamana trecuta am fost la Viena pentru HP Discover 2011, eveniment care combina HP@work și SoftwareUniverse și mai nou acopera atat regiunea EMEA cat si Asia-Pacific. In cateva cuvinte asta inseamna: prezenta Meg Whitman, noul CEO al HP, cca 6000 de participanti, sute de prezentari si workshop-uri, zeci de standuri, numeroase anunturi. A participat si o echipa din Romania (HP, clienti, parteneri), insa programul foarte strans nu ne-a oferit ocazia unui networking local.
Doua aspecte mi s-au parut foarte relevante: A) s-a vorbit mai ales despre software, ceea ce arata o schimbare importanta de directie a HP, schimbare inceputa acum cativa ani dar care nu a scapat HP de eticheta „cel mai mare producator de PC-uri” si B) foarte multe nume noi in staff-ul superior al companiei, oarecum o urmare a schimbarilor de CEO din ultima vreme. Meg Whitman mi s-a parut foarte proaspata, naturala si directa, pare genul care gandeste bine o decizie sau chiar o vorba si cred ca a facut o impresie buna intregii audiente.
Care au fost insa noutatile:
- IDOL 10, o platforma de analiza a datelor structurate si mai ales nestructurate (documente, email-uril, fisiere audio/video, imagini etc) bazata pe tehnologii de la Autonomy si Vertica (ambele cumparate anul acesta, Autonomy cu cca 12 miliarde USD, Vertica la un pret nesustinut oficial insa undeva pe la 300 milioane USD). Conform analizelor 85% din date sunt in format nestructurat si exista in afara bazelor de date relationale si prin urmare aplicațiile traditionale care se bazeaza exclusiv pe aceste baze de date nu ofera informatii relevante 100%.
- Social Media Intelligence, o solutie pentru monitorizarea, captare și analiza informatiilor relevante din social media, un instrument foarte eficient pentru noul val din marketing.
- IT Performance Suite vine cu doua noi versiuni dedicate responsabililor cu procesele si operatiunile din cadrul departamentelor IT (in primavara a fost lansata o versiune pentru CIO)
-3 certificari pentru segmentul Cloud: Cloud Arhitect, Cloud Integrator si Master Cloud Integrator. Seria de certificari pentru Cloud a fost inceputa de EMC din cate stiu, insa majoritatea companiilor acum acum in portofoliu astfel de recunoasteri, care vor deveni un must have pentru profesionistii din IT.
-HP B6200 StoreOnce Backup System, un appliance pentru back-up și deduplicare date, care lucrează la o viteză de 28 terabytes pe ora (back-up/restore). Exista si o versiune pentru SMB insa la performante sensibil mai mici.