Thursday, March 3

Va ,,exploda,, piata de aplicatii mobile?

Un studiu Forrester afirma ca piata de aplicatii si servicii de business pentru dispozitive mobile va atinge valoarea de 54,6 miliarde USD pana in 2015. Cifra este fabuloasa dar se bazeaza pe atractia manifestata de cele mai diverse categorii profesionale pentru smartphone-uri, tablete and stuff. Business Intelligence pe mobil este doar un trend, manifestat de timpuriu si in Romania daca ar fi sa amintim proiectul Charisma Analyzer pe iPad al celor de la TotalSoft. Apetitul dezvoltatorilor si consumatorilor pentru aplicații pe ,,mobil,, (ca denumire generica) a inceput cu iPhone dar continua pe Android si va atinge paroxismul pe tablete, indiferent de producator.
Forrester estimeaza ca doar aplicatiile pentru dispozitive mobile vor genera venituri de cca 17 miliarde USD in 2015, valoare aproape incredibila daca avem in vedere ca pentru 2010 cifrele arata cca 200 milioane USD.
Pe o piata relativ noua, usor de accesat prin dimensiunea globala si cu o rata accelerata de crestere, oportunitatile sunt majore inclusiv pentru companii din Romania pentru ca in general este vorba de tehnologii noi care pun pe plan de egalitate ISV-uri din intreaga lume, indiferent de piata de origine. Pe acest segment se vor face probabil in anii urmatori cele mai frumoase averi, cele mai dinamice start-up-uri și de ce nu cele mai profitabile achizitii.