Thursday, March 3

Microsoft incepe Cloud Journey in Romania

Impresionant evenimentul Microsoft de astazi de la Crowne Plazza, atat prin numarul de noi versiuni (patru) lansate cat si prin numarul mare de parteneri invitati, speakeri si tematica abordata. Anuntul zilei a fost lansarea formala in RO a Dynamics CRM 2011 On line, On premises/hostat, NAV 2009 Release 2 si Ax for Retail. Chiar daca numai CRM 2011 On line are legatura cu norul, ideea de ,,cloud jouney,, arata directia pe care Microsoft vrea sa mearga pe viitor. Un aspect relevant in acest sens il are si lansarea globala pentru CRM 2011 a versiunii On line cu mai bine de o luna inaintea celei traditionale on premises, fapt unic pana acum in istoria produsului. Pe de alta parte, Microsoft are planuri si pentru migrarea solutilor ERP catre SaaS.
A fost un eveniment acrosant si pentru faptul ca s-au facut demonstratii de produs si s-au prezentat studii de caz locale si relevante. Ceva ,,agitatie,, a existat si la standurile partenerilor, dintre care unii mi-au declarat ca au avut discutii productive. Eu am avut o discutie extrem de interesanta si amuzanta despre Social CRM in Romania sau mai corect spus despre lipsa acestuia in spatiul RO :)
Despre lansarea globala a Dynamics CRM 2011 am scris mai multe aici.
Cloud Journey abia a inceput, urmeaza alte evenimente la fel de importante. Urmatorul va fi probabil lansarea locala a Office 365 (noul brandname pentru Microsoft BPOS + ceva functionalitati in plus)