Tuesday, October 19

Microsoft Union s-a transformat oficial in Office 365

Astazi, in cadrul unui eveniment desfasurat la SanFrancisco, Microsoft a anuntat oficial Office 365, o suita de productivitate on-line, cunoscuta la nivel de proiect ca Union. Office 365 este inainte de toate un serviciu din categoria cloud computing, poate cel mai important din oferta Microsoft daca avem in vedere că Azure, este pana la urma o platforma dedicata ISV-urilor.
Office 365 are la origine suita BPOS (Business Productivity Online Suite) dar combina cele mai reusite servicii ale Microsoft: SharePoint, Lync OnLine, Exchange, Office web etc. Microsoft vizeaza cu acest produs piata corporate interesata de servicii on-line, piata spre care paseste si Google cu G Apps Professional.
In termeni de pricing, Microsoft cere (pentru piata US) 6 USD/luna pentru companiile mici cu mai putin de 25 de angați. Pentru companiile mari, costul va pleca de la 2 USD pentru serviciile de e-mail, pana la 27 USD/luna pentru servicii complete, inclusiv telefonie, voicemail, videoconferinta etc (spre exemplu, Appnor ofera in RO G Apps Premier pentru 40 EUR/an ) Toate serviciile vor fi accesibile printr-o singura autentificare.
Office 365 va fi disponibil comercial de la inceputul anului viitor, pana atunci cei interesati avans acces la o versiune beta. Mai multe informatii vor fi disponibile pe Office365.com .