Friday, March 25

Supliment „Femei in tehnologie”

Ideea unui supliment „Femei in tehnologie” este ceva mai veche, inca de pe vremea cand pe Coperta 1 a MW martie apareau exclusive doamne din industria IT . Ulterior a aparut grupul omonim de pe LinkedIn (site-ul dedicat aici) si in cele din urma si suplimentul care a fost lansat oficial ieri. Din fericire pentru soarta suplimentului, in luna februarie, Loredana Panait de la Microsoft e rezonat imediat cu ideea si mult mai bine organizata decat mine a pus pe hartie un plan.
Scopul proiectului: sa aratam ca intr-o industrie aparent dominata de barbati exista numeroase femei cu slujbe, cariere si opinii extrem de interesante, iar IT-ul oferă sanse egale tuturor. Mai mult, atragerea femeilor catre acest domeniu creste considerabil volumul de resurse umane pe care companiile il pot avea la dispozitie. Sponsorii proiectului au fost: Microsoft, Romsoft si Siveco.
Evenimentul de lansare a fost foarte animat, peste 60 de participanti, discutii interesante, schimb de experienta, networking si foarte multa dorinta pentru follow-up.
(in imaginea 2, Loredana Panait - Microsoft si Luiza Sandu - Market Watch, gazdele intalnirii)