Friday, March 4

EMC isi depaseste concurenta la sisteme de stocare

EMC nu cedeaza asaltului concurentei pe piata de stocare enterprise si cam rupe gura targului cu noua familie EMC VNX. Cum la sistemele de stocare conteaza mai putin design-ul si culorile folosite si mai mult performantele, cifrele sunt cele care vorbesc. Noul EMC VNX a performat 497,623 operatiuni pe secunda cu un timp de raspuns de 0,96 milisesunde, iar testele comparative derulate de Standard Performance Evaluation Corporation (SPEC) in original aici au mai aratat ca EMC VNX este:
-cu 49% mai rapid decat liderul precedent, HP BL860c i2
-cu 23% mai rapid decat sistemul IBM SONAS 1.2
- cu 160% mai rapid decat NetApp FAS 6240

Hai sa traducem cifrele acum. Pe ce concentreaza intens industria de IT in ultima vreme: cloud computing. Cloud computing pe de alta parte inseamna incarcare mare la nivel de server prin virtualizare si numar foarte mare de operatiuni, ceea ce induce automat nevoia unui sistem de stocare foarte rapid. Capacitatea maxima utilizata a fost in timpul testelor de 98% fata de 60-70% cat ofera majoritatea sistemelor disponibile astazi, ceea ce inseamna si eficienta la nivel de costuri mai ales ca informatia creste exponential.

In piata de origine EMC VNX este destinat sectorului SMB, dar cum etalonul pietei locale difera, in spatiul RO adresabilitatea este ceva mai sus.
Si pana la urma nu arata nici rau :)