Saturday, December 4

Android, cea mai mare crestere in USA

Ultimul raport comScore cu privire la piata americana de smartphone arata pentru Android o rata de creștere peste concurenta. Chiar daca la capitolul platforme mobile BlackBerry conduce ca marketshare, lupta cea mai interesanta este intre Apple si Google.


In luna octombrie RIM avea 35,8 % din piata, in scadere cu 3,5% fata de trimestrul anterior, Apple 24,6% cu o crestere de 0,8 procente, iar Google 23,5% marketshare dar cu o rata de crestere de 6,5%. Cifrele se raporteaza la piata USD, adica cca 60 milioane utilizatori de smartphone, aproape 25% din intreaga piata de telefonie mobila.





Ca cifre Google a depasit Apple insa iPhone se vinde printr-un singur operator pe piata americana, ceea ce limiteaza oarecum posibilitatile de crestere fata de Android care este dispobinil in mai multe retele. Lumea de peste ocean considera ca aceste rezultate vor determina Apple sa finalizeze colaborare cu Verizon (despre care se tot vorbeste) pentru livrare iPhone si va recupera din pierdere.
Cresterea generala pentru segmentul smarthone a fost de 14% fata de perioada precedenta ( mai/iunie/iulie versus august/sept/oct) iar trendul se va mentine similar.