Tuesday, November 2

,,Capsunarii din IT,, sau cum bate campii Hotnews

Acum cateva minute Hotnews a trimis via newsletter articolul despre ,,capsunarii din IT,, scris de un colaborator german si adaptat cu Google Translate de echipa locala a site-ului de stiri.
Textul bate campii, facand confuzie intre specialistii din ITC si muncitorii din fabricile de produse ITC. Cazul producatorului Celestica (de la Oradea) adus in discutie este cel mai bun exemplu, iar palmasii care muncesc la asamblarea orbeasca a unor device-uri ITC sunt asimilati ,,specialistilor IT,, cu salarii mizerabile si care sunt nevoiti sa caute un al doilea job pentru a nu muri de foame. Cine a fost vreodata intr-o fabrica de profil, stie ca acest gen de munca nu are nicio legatura cu ITC-ul si este o munca fara mare calificare, de asamblare manuala repetitiva (de cele mai multe ori) a unor componente. Lipsita de o valoare adaugata mare, munca este si foarte prost platita, fiind si unul dintre motivele pentru care toata lumea produce in China.
Realitatea este ca in ITC nivelul veniturilor este inca decent, chiar daca elanul anilor trecuti s-a temperat si nu se pune problema trecerii de la linii de cod la siruri de morcovi si ceapa.