Monday, November 1

Profil Inaki Berroeta, noul CEO Vodafone Romania

Noul CEO al Vodafone Romania este originar din Spania si are studii la Universidad del País Vasco, licentiat pe telecom + un MBA la Henley Management College.
Ca experienta profesionala se distinge o perioada tehnica in care a activat ca IT manager la companii precum Airtel-Vodafone si Airtouch precum si ca director dezvoltare software pentru Vodafone Spania.
Din 2002 a trecut pe un nivel business ca Head of Enterprise Products and Services si ulterior Head of Sales Northern Region, de asemenea in cadrul Vodafone Spania. Din aceasta pozitie ajunge in 2007 CEO la Vodafone Malta.
Inaki Berroeta are un profil interesant (tehnologic, sales, project management) si cu multiple competente, lucrand inclusiv ca project manager pentru compania de telecom KEON, vreme de 3 ani, probabil una dintre primele slujbe importante din cariera. Are o buna intelegere a domeniului si pare o persoana cu capacitati constructive deosebite. Din acest punct de vedere numirea este interesanta, deoarece se presupune ca piata locala este matura, iar acum accentul se pune pe diferentiere la nivel de servicii, vanzari, abordare clienti etc. Din punctul sau de vedere o companie de succes ,,trebuie sa fie deschisa catre creativitate atat in exterior cat si in cadrul organizatiei, sa inteleaga schimbarea prin care trece lumea si sa stie cum sa reactioneze, sa aduca ceva diferit pe piata dar relevant pentru cerintele clientuilor, sa se impuna prin tehnologii si servicii de mare inovatie,,
Inaki Berroeta o va inlocui pe Liliana Solomon, numita ca CEO in noiembrie 2005.