Thursday, April 3

Guvernul UK decide contractarea unui suport extins pentru XP

O stire interesanta a circulat astazi in presa internationala: Guvernul Marii Britanii a decis semnarea unui contract cu Microsoft pentru extinderea serviciilor de suport pentru Windows XP. Contractul are o valoare de 5.5 milioane lire si acopera XP, Office 2003 si Exchange 2003 si a fost semnat pe un an. (pana in aprilie 2015).

Obiectivul contractului este sa ofere  institutiilor care mai au inca XP timpul necesar gasirii unor alternative. In cadrul contractului intra organizatiile din administratie si invatamant precum si unele ONG-uri. Pentru Microsoft nu e musai un mare business pentru ca daca ar fi vandut in aceleasi conturi licente de windows 7 sau 8, veniturile ar fi fost cu mult mai mari.
Solutia va fi probabil adoptata de mai multe administratii, de vreme ce baza instalata de XP este in continuare ridicata. Situatia este similara si in Romania, unde conform cifrelor vehiculate de MSI inca 70% din licente sunt XP. In Administrație, problema migrarii la un alt OS nu tine insa doar de alegerea unei versiuni contemporane ci mai ales de necesitatea schimbarii masive a hardware-ului, care conform aceluia MSI, este de cele mai multe ori, depașit.