Tuesday, February 13

2017 - 25% mai multe proiecte de SAP Business One

Vanzarile de SAP Business One au inregistrat o crestere considerabila in 2017 pe piata locala, System Innovation, principalul furnizor al acestei solutii, anuntand o dublare a cifrei de afaceri, spre cca 1 milion euro. Rezultatele de anul trecut au la bază creșterea complexității proiectelor, atât ca funcționalități, cât mai ales ca număr de utilizatori. System Innovation a finalizat cu 25% mai multe proiecte în 2017 și a adăugat încă 350 de utilizatori în comunitatea SAP Business One. Un indicator relevant este creșterea cu 50% a numarului mediu de utilizatori pe proiect. Astfel, în 2017, această valoare a ajuns la 18 utilizatori/proiect, față de doar 12 în 2016. Interesul arătat de companiile mici si medii soluției SAP Business One a fost ridicat, cu precadere în domeniile productie, distributie de componente industriale, transporturi dar și imobiliare.

Conform declaratiilor oficiale, 2017 a adus o schimbare de abordare în achiziția de soluții ERP. Companiile românești au optat pentru un număr mai mare de licențe sau abonamente. Aceasta arată că antreprenorii devin din ce în ce mai convinși de utilitatea unui ERP și înțeleg că acesta este un instrument de business avansat și nu doar sistem de gestiune financiar contabilă. Practic, ERP-ul pătrunde în cele mai diverse departamente: producție, planificare, achiziții, controlling, service, project management, ceea ce va crește rata de utilizare și beneficiile obținute. Este de asteptat ca în următorii ani, numărul mediu de utilizatori pe proiect să crească semnificativ, până acolo încât practic orice angajat dintr-o companie să aibă acces la soluție, indiferent dacă are resonsabilități manageriale sau operaționale.

Pentru 2018, compania vizează păstrarea aceluiași ritm de creștere și depășirea unei cifre de afaceri de 1 milion euro. Ca direcții strategice, 2018 va aduce deschiderea unei filiale în regiunea Transilvania, care va genera tot mai multe proiecte, dar și semnarea unui parteneriat cu o firmă din Bulgaria, pentru intensificarea prezenței pe piața vecină. Pentru System Innovation Romania, exportul de servicii este o sursă importantă de venituri și contează pentru cca 30% din cifra de afaceri.