Tuesday, January 30

Tot ce vrei sa stii despre BT Pay, dar nu ai e cine intreba

Banca Transilvania a lansat BT Pay, un serviu de plati contactless bazat pe Mastercard TokenService si Visa Token. BT Pay se mai numeste si portofol electronic si se adreseaza clientilor Banca Transivania detinatori de card si telefoane cu NFC (Near Field Communication).
Important de stiut inainte de descarcarea aplicatiei. BT Pay functioneaza cu telefoane cu Android minim 5.0 si tehnologie NFC sau iPhone minim iOS 9.0 pt care insa BT a facut un artificiu, prin adaugarea unui sticker BT Pay (serviciu lansat in noiembrie 2017)
Dupa descarcarea aplicatiei, clientii se identifica dupa numarul de telefon si data nasterii, telefonul trebuie sa aiba autentificarea activa (amprenta, pin, pattern etc). Dupa autentificare, banca trimite o serie de coduri de acces pe telefonul inrolat in sistemele bancii. Utilizatorul adauga cardurile in aplicatie si poate trece la plati. Pe Android este mai simplu, aplicatia are un buton Plateste. Poti plati pe baza de cod, cu telefonul inchis sau deschis, insa cu limita de 100 de lei. Peste 100 de lei este necesara autentificarea, nu cu PIN-ul cardului ci pe telefon. Pentru iPhone este mai complicat, Banca ofera clientilor un sticker de plata care trebuie solicitat de client. Costa 30 de lei, insa comandat din portofolul electronic este fara comision de emitere. Din cate stiu, administrarea stickerului BT costa 15 lei/an. Deci, in cazul utilizatorilor de iPhone, plata se va face cu acest sticker, iar aplicatia va furniza datele despre tranzactii, conturi, carduri etc.

BT Pay permite microplati, limitate la 500 de lei, catre orice persoana din lista de contacte, transfer catre cardurile proprii, acces la istoricul tranzactiilor, solduri, limite de credit etc. Banca promite mai multe dezvoltari pentru BT Pay si asteapta ca Apple sa deschida iOS catre platile NFC.