Friday, March 31

Oracle ar vrea sa cumpere Accenture

Peste ocean, lumea vorbeste tot mai intens despre intentia Oracle de a cumpara Accenture. Presa afirma ca Oracle a angajat deja specialisti care sa evalueze posibilitatea si urmarile acestei tranzactii, care ar avea o valoare de multe miliarde USD. Unii consultanti financiari au declarat ca „daca achizitia Accenture ar fi o cursa de 100m, Oracle este deja la 10-15 metri de start”. Valoarea de piata a Accenture este de cca 77,5 miliarde, iar afacerea ar depasi cam tot ce a facut Oracle pana acum in materie de achizitii.

Care ar fi miza? Acum cateva zile, am postat pe FaceBook un top al celor mai mari 30 furnizori de servicii IT.  Tabelul arata o piata dominata de IBM si HP, doua companii care au facut achizitii strategice in acest domeniu. HP a cumparat EDS pentru 13-14 miliarde USD in 2008, iar de atunci si-a insusit o felie buna din aceasta piata, iar IBM dupa achizitia PwC prin 2002 si-a pastrat directia.
Oracle este pe locul 20 in acest top, insa cu Accenture ar intra direct in liga mare, ceea ce este foarte in stilul Larry Ellison.