Friday, January 13

Geaca schi The North Face Ravina. Merita banii?

Anul trecut am schimbat costumul de schi si dupa unele cautari am optat pentru modelul Ravina de la The North Face. Geaca The North Face Ravina are membrana dublu strat  DryVent la 182 g/m2, impermeabila, cusaturi termosudate, fermoare waterproof, izolatie termica Heatseeker (100gr/mp pentru corp si 80gr/mp  la maneci), mansete, fusta de zapada etc.
Gluga este suficient de mare incat sa poata fi pusa peste casca de ski, desi rar se intampla asta. Are clasicele buzunare pentru ochelari si telefon + cel de pe maneca pentru cartela. Fermoarele sunt YKK, Aquaguard, adica impermeabile.


The North Face Ravina are o croiala ceva mai fit, iar manecile preformate. Prin urmare, daca aveti ceva burta nu e tocmai potrivita. Benzile velcro de prindere a mansetelor sunt destul de mari, iar snurul de stragere in talie este ascuns in buzunarele laterale. Are fermoare laterale pentru aerisire, foarte bune in zilele calduroase. De altfel si pantalonii Ravina au un sistem similar de ventilatie. Capsele folosite pentru prinderile de la guler si talie sunt de plasic si par destul de fagile, mi-ar fi placut sa fie ceva mai solide. Sper sa reziste.

 The North Face nu ofera valori exacte pentru membrana DryVent ca impermeabilitate/respirabilitate, insa „neoficial” ar fi la 20k mm.  Este o membrana dublu strat deci nu poate fi senzationala, insa geaca de schi The North Face Ravina ofera o protectie suficienta pentru zapada. Iarna trecuta s-a comportat ok pe ninsoare foarte puternica si chiar lapovita, fara surprize. E de vazut cum se comporta in timp, insa aici conteaza mult si modul/frecventa spalarilor.

Termoizolatia Heatseeker cu 100 gr/mp la nivelul corpului si 80 la maneci este de asemenea de nivel mediu. Nu am simtit insa nevoie de mai mult, iar cu bluza termica si fleece, am trecut usor peste zile cu -16, -17 grade. Pentru zilele obisnuite, o bluza termica pe sub geaca este mai mult decat suficient. Daca sunteti insa o persona foarte friguroasa, cautati o izolatie mai buna, 120-140 gr/mp sau eventual puf. 
 Una peste alta, The North Face Ravina este o geaca de schi decenta, cu performante peste medie si un raport bun calitate/pret. O gasiti atat pe site-ul importatorului oficial  (sau la magazinul din Mall Panorama Pipera) cat si la alte magazine online cu echipament de schi si snowboard.