Monday, October 31

Ce aduce nou Microsoft Dynamics NAV 2017

Zilele trecute, Microsoft a lansat noua versiune a Dynamics NAV 2017, solutie ERP dedicata companiilor medii si mici. Dynamics NAV 2017 merge intr-o directie previzibila, de integrare cu alte aplicatii Microsoft, fie ca este vorba de productivitate (Office 365) sau de analiza si raportare (Power BI si Cortana). De asemenea, Microsoft a lucrat si la interfata, pentru a simplifica utilizarea.

Integrarea cu Office 365 este foarte stransa, iar utilizatorul are acces la functionalitati NAV direct din Office 36. Astfel, de la o intalnire inregistrata in calendar se poate accesa  intreg „dosarul” asociat clientului, si eventual factura anumite servicii/produse pe baza informatiilor obtinute la intalnire. De asemenea, lucrul cu atasamentele a fost simplificat. PDF-urile primite pe email ajung la un OCR, iar informatiile sunt preluate automat in NAV.  Listele de contacte ale celor doua aplicatii sunt sincronizate constant. Power BI a fost integrat in Dynamics NAV 2017 si permite obtinerea unor grafice si diagrame pe baza datelor din aplicatia ERP. Datele sunt vizualizate direct in interfata  NAV 2017.
Alte noutati in Dynamics NAV 2017  sunt legate de posibilitatea definirii la nivel de articol a unor caracteristici multiple (producator, brand, dimensiuni, date tehnice etc) de introducerea pachetelor de extensii (prin care se adauga functionalitati: Sales Extension, Inventory Forcast Extension etc), de integrarea platilor prin PayPal, sau a notificarilor inteligente care se adapteaza in functie de task-ul curent al utilizatorului. Sistemul de „extensii” este foarte interesant si va conta foarte mult pentru utilizatori. Vor exista sute de extensii, disponibile atat pentru cloud cat si pentru instantele on premises, probabil disponibile pe baza unui catalog, dupa modelul add-on-urilor.

Dynamics NAV 2017 este una dintre cele mai cunoscute solutii ERP de pe piata locala. Solutia este, de cele mai multe ori, extinsa cu diverse add on-uri cu functionalitati specifice, pe diverse verticale si nise (transarea carnii spre exemplu). Solutia Dynamics NAV este disponibila prin intermediul mai multor parteneri locali: Xapt, Elian Solutions, Altimate, Brinel, Qnet, Arggo etc. Microsoft are pe Dynamics NAV cea mai consistenta lista de proiecte referentiabile din Romania. Puteti gasi pe site mai multe studii de caz despre cum folosesc Dynamics NAV companii din diverse domenii de activitate: distributie, productie, media, servicii, turism, educatie etc.

Mai multe detalii despre noul produs pe Dynamics NAV Team Blog