Monday, October 31

Atac de tip phishing la Banca Transilvania

Clientii Banca Transilvania utilizatori de 24 Banking sunt vizati in aceste zile de un atac de tip phishing. Infractorii trimit un mesaj capcana de pe adresa no-reply@btr.com cu mentiunea „Mesaj Important”.

Pentru citirea mesajului solicita logarea la serviciul BT 24 Banking printr-un link aflat in mesaj. Link-ul insa directioneaza catre un site din Lituania, care copiaza interfata de login a BT 24 Banking. Site-ul este identic la nivel de grafica (sunt client BT), atentia insa la adresa!!


 Mesajul este foarte simplu si scris corect, fata de alte mesaje care contin greseli de formulare/ortografie. Titlul este scurt si la obiect: Aveti un mesaj nou important. La atacurile precedente, banca a emis alerte catre clienti si a actionat pentru inchiderea site-urilor false.

Filtrele din Microsoft Outlook.com din contul meu de e-mail l-au catalogat ca suspicios, similar BitDefender. Ca masura de precautie, nu urmati niciodata astfel de link-uri, chiar si in cazul mesajelor oficiale. Mergeti in browser si accesati de acolo site-ul dorit. Astfel de atacuri nu sunt noi (au mai fost atacuri prin 2009 si 2012) si nu vizeaza doar clientii Bancii Transilvania. BCR si ING au trecut prin situatii similare.