Monday, August 8

QNAP isi consolideaza oferta de enterprise storage

Incet, incet, QNAP incepe sa capete conturul unui furnizor de echipamente enterprise pentru stocarea datelor. Recent compania a lansat  Enterprise ZFS NAS ES1640dc, o linie de produse dedicate aplicatiilor critice si mediilor intens virtualizate. Important de stiut, Enterprise ZFS NAS ES1640dc este primul produs NAS OpenStack Ready.  

Elementul central al produsului este procesorul Intel Xeon E5-2420 v2 cu 32GB memorie RAM, care oferă un nivel ridicat de performanta alaturi de controlerele dual active pentru stocare.
ES1640dc rulează noul sistem de operare QES, bazat pe FreeBSD, ce asistă companiile în construirea celor mai rentabile platforme pentru Virtual Desktop Infrastructure (VDI) și stocare, pentru date critice și crearea nelimitată de imagini ale volumelor, deduplicarea datelor la nivel de bloc și alocare optimizată a resurselor. lte funcții includ scrierea memorie DRAM cache protejată cu o baterie, porturi dual 10GbE, opțional 40GbE NIC, surse de alimentare redundante și design modular pentru întreținere ușoară. Noul sistem de operare QES, bazat pe FreeBSD oferă, de asemenea, funcții avansate incluzând volume de stocare flexibile, management simplificat, cache SSD de mare performanță, crearea nelimitată de imagini ale volumelor, SnapSync, deduplicarea datelor pe blocuri, compresie în timp real și alocare “thin provisioning” pentru utilizarea optimizată în mașinile virtualizate de stocare.

 Fiind primul NAS OpenStack Ready, ES1640dc se pretează pentru virtualizare, medii desktop virtualizate și este cea mai bună alegere pentru aplicațiile cloud. QES suportă driverele iSCSI Cinder Node și oferă mașinilor virtuale spațiu de stocare la nivel de bloc. Acesta accelerează implementarea mașinilor virtuale, îmbunătățește eficiența accesului mașinilor virtuale prin iSCSI și este ușor de integrat cu platformele comerciale de stocare în cloud. „Aplicațiile VDI conțin de regulă o mulțime de date duplicat, iar deduplicarea datelor bazată pe blocuri și compresia pot reduce spațiul ocupat, obținând performante optime pentru desktopul virtual odată ce desktopul virtual deduplicat este mai ușor de transferat în cache,” mentioneaza comunicatul de presa emis de QNAP. Produsul este deja disponibil pe piata locala prin parteneri si distribuitori. Detalii tehnice gasiti pe https://www.qnap.com/en/product/model.php?II=218