Thursday, June 30

Intel ar putea vinde business de securitate

Prin 2010, Intel a investit cca 7,68 miliarde usd in achizitia McAfee, linie de business branduita ulterior ca Intel Security. Obiectivul era sa ofere o protectie mai buna consumatorilor, cu precadere in scenarii de mobilitate si cloud computing. La vremea respectiva, Internet of Things (IoT) nu era atat de clar conturat.

Intre timp, o buna parte dintre executivii care au derulat acest proiect au plecat din companie, iar activitatea a fost organizata in 2014 sub numele de Intel Security, chiar daca celebrul logo McAfee (scutul rosu) a fost pastrat. Intel Security mizeaza foarte mult pe autentificare biometrica in defavoarea parolelor si urma sa lanseze inclusiv o serie de aplicatii gratuite pentru utilizatorii mobili.

Zilele trecute Financial Times a afirmat ca Intel evalueaza posibilitatea vanzarii acestei linii de business (este mai degraba o companie operata separata, asa cum este VMware fata de EMC spre exemplu) si ca ar exista deja un grup de investitori interesati. Atentia este ridicata, mai ales ca Intel Security a raportat o evolutie financiara buna anul trecut. La nivel de piata, am doar datele din 2014, care arata pentru Intel Security pozitia a doua in top cinci global, cu cca 2 miliarde usd venituri, 8.5% cota de piata si 4.6% crestere anuala. (sursa Gartner) Rezultatul este bun mai ales prin raportare la Symantec, liderul pietei, care a inregistrat o scadere de 1.3%. Conform presei de peste ocean, Intel va putea vinde aceasta unitate mult peste cele 8.68 miliarde usd investite si va scoate un profit foarte bun. Intel nu a comentat informatia.




Pe pagina Intel Security nu apare o prezenta oficiala in Romania, dar stiu ca exista o echipa locala care gestioneaza portofoliul aferent, precum si o serie de parteneri.