Monday, January 25

La IBM „video is the king”

Continutul video tinde sa devina tot mai relevant pe web, indiferent ca vorbim de mediul consumer sau corporate. Studiile arata ca traficul generat de continutul video va creste in progresie geometrica si va reprezenta principala cauza a ocuparii latimii de banda in viitorul apropiat.

IBM pare ca se pregateste pentru un astfel de scenariu si a anuntat achiziţionarea Ustream, un furnizor de servicii de video streaming live bazate pe cloud. Compania ofera transmisiuni video online bazate pe cloud companiilor și radiodifuzorilor din orice domeniu, de la discursuri corporatiste, la concerte muzicale. Transmite live și la cerere conţinut video pentru aproximativ 80 de milioane de telespectatori lunar, pentru clienți precum NASA, Samsung, Facebook, Nike și Discovery Channel.

In cadrul IBM exista o divizie numita Cloud Video Services care integreaza toate preocuparile din domeniu, unde IBM are peste 1000 de brevete (analiza fisiere video, indexare, cautare etc) IBM considera ca piata de profil are o valare de cca 105 miliarde usd, in contextul in care conţinutul video a devenit o metodă principală de interacţiune cu clienții și angajații, printr-o gamă largă de active media, inclusiv evenimente, conferinţe, seminarii educative sau tutoriale online.