Wednesday, January 20

Familia a procesoare Intel Core vPro a ajuns la generatia a sasea

Intel a anuntat astazi disponibilitatea la nivel global a generatiei a sasea de procesoare Core vPro. Noile procesoare aduc un desing nou, performanta crescuta si consum mai mic de energie, adica autonomie crescuta. Cifrele oficiale arata o performanță de 2,5 ori mai mare, baterii care țin de trei ori mai mult și o performanță grafică de 30 de ori mai bună comparativ cu un sistem vechi de cinci ani. Deasemenea, sunt disponibile noi functionalitati la nivel de securitate printr-o solutie de autentificare a utilizatorilor (Intel Authenticate) la nivel de hardware.
 
Intel Authenticate verifică identitățile prin folosirea unei combinații din trei factori: “ceva ce știi”, precum un număr personal de identificare; “ceva ce deții”, cum ar fi un număr de telefon; și “ceva ce ești”, precum o amprentă. Departamentul IT poate alege dintre mai mulți factori de autentificare în baza reglementărilor companiei, putând astfel să nu se bazeze doar pe memorarea de către angajați a unor parole complicate. Soluția Intel Authenticate este compatibilă cu Microsoft Windows 7, 8 și 10 și este disponibilă clienților pentru previzualizare, in aceasta etapa fiind testate intern de catre Intel. Intel Unite, solutia de conferinta/colaborare (despre care am scris aici) ramane de actualitate si se va regasi printre functionalitatile noii generatii de procesoare.

Noua generatie de procesoare va fi imediat disponibila pe dispositive Acer, Asus, Dell, Fujitsu, HP, Lenovo, Panasonic și Toshiba, in formate: sisteme 2 în 1, Ultrabook-uri, dispozitive clamshells și All-in-One sau mini PC-uri.