Tuesday, November 10

Spearhead Systems devine primul partener Red Hat Premier din Romania

Conform site-ul oficial, Red Hat are 22 de parteneri in Romania, atat integratori mari precum Kapsh, Crescendo si Bull cat si firme relativ mici si necunoscute. Programul  de parteneriat al Red Hat este destul de complex si implica atat un tip de relatie (Solution Partener, OEM, ISV ..) cat si un nivel (Ready, Advanced si Premier).

Dintre cei 22 amintiti, Spearhead Systems este primul din Romania care atins nivelul Premier. Asta implica existenta unor oameni certificati, a unor proiecte derulate, a unor referinte etc. Nu e simplu, implica un efort mare si ceva viziune si nu tine o viata ci trebuie recertificat periodic. Press Release-ul oficial mai spune:


„Pentru atingerea nivelului de „Partener Premier”, Spearhead Systems a dobândit toate acreditările tehnice și de vânzări în cadrul programului Red Hat Partner, demonstrând expertiză pe open source și în același timp ajutând clienții să obțină valoarea și beneficiile tehnologiei open source. Nivelul „Premier” solicită formarea unei echipe cu cel puțin patru ingineri sau arhitecți certificați Red Hat, dezvoltarea unui plan de business anual precum și derularea a cel puțin patru proiecte de referință.

Certificarea „Premier” demonstrează că Spearhead Systems este un partener calificat, axat pe îndrumarea organiza
țiilor să implementeze tehnologiile open source furnizate de Red Hat în Romania. Red Hat și Spearhead Systems colaborează din anul 2011 concentrându-se pe funizarea platformelor Red Hat Enterprise Linux și Red Hat Enterprise Virtualization.

"Open source este noul standard al inovării în cadrul economiei digitale, iar modelul de dezvoltare open source ajută la orientarea acestui standard, cu solu
ții rentabile și de înaltă performanță. Spearhead Systems este un partener de încredere, care a coordonat cu succes proiecte de implementare pe tehnologii open source în România și suntem încântați să extindem relația cu ei ca Partener Premier.", a declarat Chris Rocki, Manager Regional, Europa Centrală și de Est, Red Hat

"Mă bucur că Red Hat a recunoscut angajamentul Spearhead Systems pentru tehnologiile open source. Aceasta arată că avem cea mai bună pozi
ție pe piața locală pentru a ne susține clienții să obțină valoare din soluțiile Red Hat.", a afirmat Marius Pană, Director General, Spearhead Systems.”