Wednesday, June 25

UPS-uri cu 10 ani garantie

In general, UPS-urile au cam 2-3 ani garantie, 3 pentru partea electrica și 2 pentru baterii, care sunt considerate consumabile. APC (divizia IT a Schneider) a lansat astazi o gama noua de UPS-uri online pentru curent monofazat, care echipamente pot beneficia de garantie extinsă pana la 10 ani, adica pe intreaga durata estimata de viata.

Garantia extinsa poate fi contractata la achiziția produsului (UPS-uri monofazate de pan ala 10 kVA precum si UPS-uri de 15-20 kVA din gama Smart) sau ulterior, urmand insa ca furnizorul sa verifice gradul de functionare. Garantia poate fi extinsă cu 1 sau 3 ani si acopera atat componentele electronice cat si bateria. Nu stiu preturile pentru extinderea de garantie, insa reprezentantii APC au afirmat ca cei 7 ani de garantie suplimentara adauga 50-70% din costul initial al produsului.

Bateria este punctul sensibil in industria de UPS-uri care nu poate exploata tehnologiile cu polimeri de litiu-ion (folosite la telefoane, spre exemplu) din cauza costurilor ridicate, iar durata de viata este intre 3 si 5 ani sau cca 300 de cicluri incarcare/descarcare, in conditii relativ optime de utilizare. Daca este folosită la temperatura ridicata, fiecare 5 grade peste 25 injumatatesc durata de viata a bateriei.