Wednesday, March 12

EuroStrada deschide un Centru de Date in Brasov


EuroStrada Data Center este cea mai noua facilitate de tip Centru de Date din Romania si primul centru High Density din Brasov.
Centrul a fost realizat de IBM, contractor general, iar solutia de proiectare este Scalable Modular Data Center (SMDC) Conform declaratiilor oficiale, SMCD a permis reducerea costurilor de imlementare cu 20% si a celor operationale cu 40%. Ca tehnologii, centrul de date se bazeaza pe produse Cisco, APC (arhitectura InfraStructure) si evident IBM. EuroStrada estimeaza un PUE (Power Usage Efectiveness) de cca 1.5%. (destul de bun fata de media locala de +2). Locatia a impus unele limitari de arhitectura, vorbim pana la urma de o cladire de birouri cu inaltime mica a camerelor, fara podea tehnica etc. Sunt disponibile doua camere de date, una proprie EuroStrada si o alta de 98mp dedicata clientilor externi.
Este posibil ca EuroStrada Data Center sa poata furniza si optiuni de remote back-up sau continuitate operationala pentru unii dintre clientii din centrul de date IBM din Bucuresti care ar dori o facilitate secundara intr-o zona fara risc seismic.