Thursday, March 13

50% dintre managerii IT considera ca au prea multe aplicatii

CapGemini a intrebat in cadrul studiului Application Landscape Report 2014 (descarca PDF) peste 1000 de directori IT/CIO din 16 tari despre aplicatiile pe care acestia le folosesc in cadrul companiilor, iar concluzia a fost ca 43% dintre acestia considera ca au mai multe aplicatii decat ar fi necesar. Mai mult, doar 37% au declarat ca cele mai multe din aplicatiile folosite au un nivel critic. Deasemenea, 73% dintre CIO intervievati cred aplicatiile din companie, in proportie de cca 20%, au functionalitati similare si ar putea fi consolidate. Mai mult, peste jumatate din Directorii IT considera ca mai bine de 20% din infrastructura software ar trebui eliminata sau inlocuita.
Ca subiecte de interes major pentru CIO, in top se mentin: securitatea informatica, calitatea datelor si analizelor,  reducerea complexitatii operationale, eliminarea tehnologiilor desuete/consolidarea infrastructurii.
Vestea buna este ca in acelasi procent de 50%, CIO din studiu afirma ca bugetele IT vor creste in urmatorii cinci ani si prin urmare industria software va avea in continuare de munca.