Tuesday, December 17

MCSI incepe un proiect istoric: digitizarea Stării Civile

Astazi a demarat un proiect extrem de important pentru societatea romaneasca:  emiterea online a documentelor de stare civila. Proiectul implică automatizarea și digitizarea intregului sistem si are un buget de cca 35 milioane EUR. Consortiul care a castigat licitatia este format din Romsys, Indra Systems, Mercury 360 la care se raliaza si cativa subcontractori: Technology Network Services, Quantrio Consulting si StarStorage. In cele 35 de milioane intra servicii complete de dezvoltare, scanare, stocare, arhivare, hardware-ul aferent pentru 3188 unitati teritoriale, precum si un centru de date. De asemenea, in cadrul proiectului vor fi scanate si digitizate si 75.000.000 documente de stare civila din ultimii 100 de ani.
Oferta companiilor amintite anterior a avut pretul cel mai mic, fiind depasita de ofertele unor consortii formate din Siveco si S&T, respectiv Uti si Certsign.
Daca nu apar contestatii si complicatii, MCSI va semna contractul de finantare in ianuarie, iar in iulie 2015 sistemul ar trebui sa fie functional. Poate avem noroc si scapam de celebra și omniprezenta copie dupa BI.