Tuesday, December 17

Despre F64 si lupii moralisti

Povestea cu F64 si investitorul strain Mos Craciun este deja cunoscuta, nu mai intru in detalii. Ce nu stiti, dar am aflat de la martori prezenti la fata locului, este ca o buna parte din bloggerii si jurnalistii paticipanti la conferinta au parasit incinta imediat ce au mirosit farsa pusa la cale de agentie. Altii au ramas pana la final, dar au refuzat cadourile primite de la Mosu, in semn de protest ca au fost dezinformati si au pierdut intreg weekendul cu documentari profunde asupra tranzactiilor din piata online europeana pe ultimii zece ani, in incercarea de a identifica misteriosul investitor.

Au fost si cativa, mai patimasi, care au zdrobit de podea camerele foto primite cadou de la organizatori, aratand astfel ca nu pot fi pacaliti cu strategii ieftine de PR. O alta categorie, relativ restransa a considerat necesar, dupa o asemenea experienta, sa returneze si cadourile primite la conferintele anterioare si chiar sa deconteze deplasari mai vechi, locale si internationale, organizate de F64 cu agentia anterioara.

Tot pe surse, am aflat ca au exista si unii care au vandut imediat cadourile pe mercador si okazii, donand banii unor cauze umanitare. Bine ca nu a fost facut evenimentul de fosta agentie, altfel cine stie cat si cati aveau de returnat. Din cate am inteles, nu a existat nimeni care sa fi mancat si baut si apoi sa posteze prin social media cat de injositor a fost la eveniment si cat de jalnica este noua agentie de PR a F64. Si oricum, nu cred ca s-ar fi asteptat cineva la o asa atitudine, deontologia rules in online-ul local. :))