Thursday, January 17

Cum stai cu backup-ul?


Daca nu stii care este starea curenta a mediului de backup, EMC si partenerul Infotrend ofera gratuit un serviciu de analiza pentru orice tip de companie.
Serviciul se bazeaza pe o aplicatie EMC care aduna toate datele necesare si emite un raport detaliat despre cantitatea de date salvate si job-urile de backup in perioada analizata, rata de schimbare a datelor, precum si cat de sigură si de bine dimensionata este infrastructura respectiva de backup. (clienti de backup rapizi, lenti, varfuri de incarcare, volum de fisiere/masina, redundanta etc) Mai mult, aplicatia ofera si o serie de recomandari pentru reducerea feresterei de back-up, a timpului de recuperare a datelor, eliminarii backup-ului redundant etc.

Analiza gratuita este disponibila prin inregistare pe site-ul http://www.revealthetruth.eu/infotrend/  pana la 31 martie 2013. (mai jos cateva diagrame din raportul de analiza)

Din ce informatii locale exista, se pare ca multe din companiile romanesti trateaza superficial backup-ul si ignora complet ceea ce se numeste continuitate operationala. Am avut anul trecut o discutie cu una dintre companiile cu sediul intr-o cladire de birouri care a ars complet si au avut mari probleme in aducerea activitatii pe linie de plutire. Daca PC-uri si servere au cumparat rapid, le-a luat cateva luni sa refaca intreaga baza de date cu clienti, operatiuni etc. Un backup local, chiar si bine facut, nu ajuta cu nimic intr-o astfel de situatie, e nevoie de salvarea datelor intr-o alta locatie.