Monday, November 12

Microsoft pregateste un SharePoint apps pentru Windows 8

Microsoft pregateste un SharePoint apps oferi experienta cunoscutei platforme de lucru colaborativ si pentru utilizatorii de Windows 8, Windows Phone 8 si chiar iOS. Informatia a aparut pe mai multe conturi de twitter apartinand unor oficiali ai companiei, in contextul unui eveniment care se desfasoara in mod curent in US. Deocamdata ar exista unele demo-uri pentru participantii la eveniment, iar lansarea comerciala ar avea loc la inceputul anului viitor. Alaturi de SharePoint va exista si un apps pentru SkyDrive, de asemenea disponibil si pentru iOS.
SharePoint este unul dintre produsele de succes ale Microsoft si genereaza anual venituri de peste 2 miliarde USD. Exista mai multe proiecte faine si pe piata locala, iar din cate am discutat direct cu beneficiarii unor astfel de proiecte (OTP Bank, Vimetco/Alro, BCR etc) nivelul de satisfactie este foarte ridicat.
Astazi am avut ocazia sa pun mana si pe Surface, tableta produsa de Microsoft, iar impresia a fost pozitiva: design foarte atractiv, materiale si finisaje de calitate, foarte ergonomica in combinatie cu tastatura dedicata, look business...are potential ridicat. Complementar, Microsoft incearca sa puna in miscare uriasa comunitate de dezvoltatori, prin urmare continutul Windows Store va evolua accelerat.