Tuesday, November 20

Ce stie sa faca Meraki, firma pe care Cisco a platit 1,2 miliarde USD

Cisco a anuntat recent achizitia Meraki pentru suma de 1,2 miliarde USD. Meraki, o necunoscuta pe piata locala, ofera servicii de management din cloud pentru hotspot-uri, switch-uri si mai ales dispozitive mobile.  Din ce informatii am gasit, punctul lor forte ar fi Cloud MDM (mobile device management) prin care se pot administra si controla unitar mii de dispozitive mobile (telefoane, tablete, laptopuri) indiferent de sistemul de operare: iOS, Android, Windows fara a avea nevoie de personal tehnic dedicat. Permite gestiunea drepturilor de acces, back-up, update-uri, instalarea de apps-uri, monitorizare/scanare etc.
Daca punem in ecuatie convergenta a doua concepte: mobilitate + BYOD (bring your own device) devine evident ca gestiunea unei flote largi de dispozitive mobile eterogene va fi una dintre provocarile majore ale departamentelor IT in urmatorii ani.
A mai contat probabil si baza instalata a Meraki, compania are birouri in SanFrancisco, NY, Londra și Mexico si peste 20.000 de clienti activi.Ca achizitia este un strategica o arara si faptul ca la finalizarea tranzactiei, in cadrul Cisco va fi definit un nou business unit: Cloud Networking Group.
Oricum nici nu s-a uscat cerneala pe acest contract ca Cisco anunta deja intentia de achizitie a Cloupia, tot jucator in cloud insa pe alte coordonate: automatizarea proceselor de instalare si configurare a infrastructurii IT fizice si virtuale.