Friday, August 24

Un Canon pentru calatori

Nou lansata camera Canon PowerShot SX500 ofera un obiectiv superangular de 24mm, 30x zoom optic, 16 Megapixeli, LCD fix 7,5 inci, filmare la 720 si functionalitati manuale complete.
Din punctul meu de vedere este o camera potrivita pentru calatorie. Calitatea pozelor este satisfacatoare, iar camera va surprinde in conditii bune atat albastrul marii cat si verdele muntilor, body-ul este compact si prin urmare nu va ocupa foarte mult spatiu in rucsac, zoom-ul optic va permite si captarea unor elemente de detaliu (statui, frontoane, ancadramente de fereste, pasari etc) fara ca pentru asta sa fie nevoie sa cari ceva in plus etc, deasemenea, body-ul este destul de ergonomic si permite o manuire facila. Consider ca este o camera care acopera o plaja larga de situatii/locuri prin care trece un turist si a caror amintire doreste sa le pastreze, fara sa fie musai imagini banale din categoria „iola” :)
Folosesc frecvent un PowerShot S5 IS  pentru astfel de iesiri si chiar daca este un model mai vechi isi face datoria din plin.