Wednesday, May 23

Noutati de la EMC World 2012

Joe Tucci, CEO EMC
Ieri la Las Vegas a debutat editia 2012 a EMC World, cu peste 10.000 de participanti dintre care si cativa din Romania. Din cauza unui tratament am ratat acest eveniment insa incerc sa urmaresc online desfasurarea operatiunilor. Prima zi a dus anunturi cu privire la upgradarea principalelor produse ale EMC: VMAX, VNX, Isilon, DataDomain si Atmos dar si despre noul program al EMC dedicat partenerilor interesati de storage in cloud. Noutati:
- a aparut versiunea 40K a VMAX , produsul high-enterprise al EMC pentru Storage Area Network cu o capacitate maxima de 40 PB (devine cel mai mare produs din categorie)
- VNX e 3150, noua versiune a sistemului de unified storage VNX, cu performante si capacitate imbunatatite. EMC promite o reducere de pret pentru gama VNX
- DataDomain, solutie high-end de deduplicare si back-up are o noua versiune DD990, cu un upgrade de software la nivel de arhivare
- noua versiune de Avamar 6.1. are suport pentru SAP, SyBase, Oracle, Microsoft Hyper-V si Microsoft SQL Server 2012
- noua generatie de Isilon (solutia EMC de NAS) vine cu un sistem de operare nou OneFS ( nume de proiect Mavericks) ce livreaza peste 100 GB/sec si reduce latenta I/O cu peste 50% pentru aplicatiile cu trafic intens de date. Deasemenea, OneFS permite administrarea separata a stocarii si a accesului la fisiere.
Alta noutate a fost lansarea programelor Velocity Cloud Builder si Cloud Provider Practices ce vor permite partenerilor sa construiasca si sa administreze proiecte de cloud public pe tehnologie EMC.
In deschiderea evenimentului, Joe Tucci (CEO EMC) a afirmat ca EMC va aloca un buget mai mare (cu cca 11%) pentru cercetare si dezvoltare cu scopul de a creste calitatea produselor si implicit satisfactia clientilor. Mai mult, intreaga organizatie va avea ca obiectiv acordarea unor servicii de suport de cea mai buna calitate.