Thursday, December 29

2 vorbe despreThule Snowpro

Printre cadourile de Craciun a fost si un suport de ski Thule SnowPro 746. Pana acum foloseam un suport magnet care limiteaza insa viteaza sau tineam ski-urile in masina insa pliam bancheta.
Suportul SnowPro vine standard cu prindere pentru barele patrate, iar pentru cele aluminiu (ovale) este nevoie de un adaptor, pe care eu insa il aveam de la suportii de bicicleta. Are o deschidere de 40 cm si oficial poate duce 4 ski-uri, insa e doar marketing sau se refera la modele vechi si inguste, real nu intra decat 3 carve-uri actuale sau doua placi. In functie de masina si barile transversale exista si riscul ca legaturile schiurilor, mai ales cele montate pe railflex, sa atinga plafonul. Prin urmare, trebuie verificat, exista insa un model ceva mai inalt, SnowPro Uplifted. Se monteaza foarte usor si are inchidere cu cheie. Cel mai bun pret gasit de mine, 290 RON aici.
L-am folosit pentru prima data ieri si din pacate, ansamblul suport + 2 carve-uri cam fluiera :) ceva mai tare pe la 80 kmph si ceva mai atenuat dupa 100 kmp. O sa incerc si cu ski-urile in husa mai ales ca se protejeaza si legaturile, poate scap de fluierat, care pe mine cel putin ma deranjeaza, mai ales ca Accordul este o masina foarte silentioasa.
Asezarea ski-urilor este foarte usoara, iar avantajul major este ca poti merge linistit cu viteza mai mare, cu suportul magnetic anterior nu prea depaseam 120. Orientativ as zice ca adauga 0,5L la consum.