Monday, October 3

Piata ERP a scazut cu 3,2% in 2010

Ultima editia e studiului PAC pe segmentul ERP confirma banuielile: piata de profil (licente si servicii) a scazut in 2010 cu 3,2% insa pe 2011 revine la crestere. Mai mult, pentru intervalul 2011-2015, PAC previzioneaza o creștere cumulata de 20%.
Structura pietei ramane similara celei de anul trecut cu SAP si Oracle in pozitii fruntase si cu TotalSoft consolidandu-si pozitia. La nivel de servicii Romsys a avut o evolutie foarte buna iar din discutia pe care am avut-o cu Horatiu Berdila (CEO) cresterea la nivel de marketshare este relevanta, atat pe SAP cat si pe Oracle. S&T se pastreaza in top, cel putin la nivelul anului 2010 in ciuda dificultatilor prin care trece, va fi interesant de vazut pentru 2011.
Lipsesc insa foarte multe nume din sumarul trimis de PAC. Microsoft si ecosistemul de parteneri nu poate fi ignorat, deasemenea Siveco. Sincer ma asteptam la un preview mai consistent, chiar daca inteleg logica de business a unui „produs” care trebuie mai intai vandut si apoi trimis catre presa. Piata romaneasca de ERP este foarte activa in zona de mid market, atat ca jucatori cat si ca proiecte si chiar daca la nivel de valoare nu se compara cu enterprise, segmentul este relevant pentru economia IT locala.